Beweegmoment

Bewegen voor vrouwen door vrouwen, gericht op vrouwen van een niet westerse afkomst. Voor deze vrouwen is er een beweging les in het Rode Kruis gebouw in Bodegraven.

 

Vivian licht toe: 'Anders dan bij westerse vrouwen die al op jonge leeftijd kennismaken met zwemles, schoolgymnastiek en sportverenigingen, is sport en beweging voor deze vrouwen niet vanzelfsprekend. Ze moeten een drempel over zichzelf dat toe te staan; het viel dan ook niet mee het vertrouwen te winnen van deze vrouwen.

Schoorvoetend kwamen de eerste vrouwen naar de les en er volgenden er steeds meer. Ze voelen zich steeds fitter, vertellen ze ons nu en het is gezellig! Rond de kerst kreeg ik een prachtige bos bloemen, als blijk van waardering. Dat beschouw ik als een groot compliment!'

 

Wilt u ook aansluiten bij deze vrouwengroep? Kom erbij! 

De oefeningen zijn laagdrempelig en sportkleding is niet vereist.

 

Buurtsportcoaches Bodegraven-Reeuwijk wordt gecoördineerd door Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk,  de samenwerkende partners zijn: het Evertshuis, Welzijn Onze Zorg, Cesar oefentherapie Reeuwijk, Stichting Junis Kinderopvang en Zorgpartners de Reehorst.

SenW| Julianastraat 4 (Evertshuis) | 2411 CV Bodegraven

E-mail: buurtsportcoach@senw-br.nl